Наш „Кранчевић“ има представнике у Националном омладинском хору Србије 

У среду 18. августа 2021. године, почео је са радом први Национални омладински хор Србије. Члан овог  значајног хора могао је постати само онај ко је положио веома захтевну аудицију, која се састојала из 4 различите дисциплине: извођење песме по избору, затим вокализа за  одређивање регистра, припремање неколико фрагмената из одређених композиција и читање хорских деоница са листа, први пут виђених.

Троје Митровчана је успешно положило аудицију и на најлепши начин су представљали Сремску Митровицу на 14. међународном фестивалу, ове године под називом „Концепти у доба короне“ у Крагујевцу.
Селена Петровић, Исидора Гроздановић, ученице 3. разреда средње музичке школе „Петар Кранчевић“ и Лука Иванић, некадашњи ученик наше школе а сада студент 2. године Факултета музичке уметности у Београду, положили су веома захтевну аудицију, били активни на свим онлајн пробама и од 18. до 22. августа су боравили у Крагујевцу, где је приређен и први концерт овог новог, веома посебног хора. Премијерни концерт реализован је 22. 8. у сали Друге гимназије у Крагујевцу а наша публика могла је чути Национални омладински хор Србије и на њиховом другом концерту, који је одржан у понедељак 23. авгиста у новосадској Синагоги.
 
Репертоар, који су чланови Националног омладинског хора изводили на оба концерта, је следећи:
O bone Jesu – Marc’ Antonio Ingegneri  (1535/36 – 1592)
Abendlied – Josef Rheinberger (1839 -1901)
Богојављење, Тропари на Освећењу воде – Корнелије Станковић (1831 – 1865)
Сељанчице (Мој дилбере) – Исидор Бајић (1878 – 1915)
April is in my mistress’ face -Thomas Morley (1557 – 1603)
IX руковет, Из Црне Горе (2 песме) – Стеван Ст. Мокрањац (1856 – 1914)
Старосбијанске – Марко Тајчевић  (1900 – 1984)
Србија – Вера Миланковић (1953 — )
Only You – Vincent Clarke (1960 — )
Поред Селене, Исидоре и Луке, аудицију је положила и Анђела Томић, ученица 4. разреда наше средње школе, али је, због приватних обавеза, била српечена да учествује на првој хорској сесији овог хора.
Са нашим омладинцима радили су реномирани диригенти са дугогодишњим искуством, који су овакве хорове слушали широм Европе. То су Тамара Адамов Петијевућ из Новог Сада (Србија) и Игор Маринковић из Цириха (Швајцарска)
Чланови Националног омладинског хора Србије наставиће са радом по договору а значајније окупљање је заказано за лето 2022. године у Новом Саду, када ће овај град сијати светлима Европске престонице културе.