Хор „Кранчевић“ у Тузли награђен 2. наградом

Камерни мешовити хор „Кранчевић“ (Музичка школа „Петар Кранчевић“, Сремска Митровица) учестововао је, по први пут, на Интернационалном хорском шампионату „Леге Артис“ у Тузли (Босна и Херцеговина) 02. јуна 2018. године у категорији Д – мјешовити хорови.

Поред нашег хора, у овој категорији су наступили и хорови из Хрватске, Мађарске, Бугарске и из суседне Руме. За изведен програм од 5 композиција хор је награђен 2. наградом (80,25 бодова)

Награду је доделио жири у следећем саставу:

Csaba Kutnyánszky (Мађарска)

Јасенка Остојић (Хрватска)

Марко Ватовец (Словенија)

Ђорђе Станковић (Србија)

Путовање и учешће на овом такмичењу је од великог значаја за даљи рад младих уметника из Срема и овом приликом се ученици школе, као и њихови родитељи и диригент хора, професорица Јованка Иванић, захваљују Градској управи за образовање и начелнику Илији Недићу на обезбеђеном превозу.

Честитке и захвалност упућујемо и организаторима 3. Интернационалног хорског шампионата у Тузли, Градском умјетничком друштву Леге Артис, који су показали да су сјајни домаћини, којима је важно да сваки гост буде задовољан доласком у град са друге стране Мајевице.

Искуства стечена на свим наступима и такмичењима током школске 2017/2018. године јесу основ за напредак којем ансамбл тежи и резултате којима се надају у наредној школској години.

Међународни хорски шампионат “ЛегеАртис” 2018