Месец франкофоније 2019 у Београду

Током марта, по традицији у Србији се одржава манифестација Месец франкофоније намењена свим генерацијама. Програм чине концерти, франкофона песма, гастрономски догађаји, предавања и дебате, такмичења, изложбе, филмови, плес, разговори о културној баштини… Организатор је Француски институт у Србији. Овај месец посвећен је франкофоним иницијативама у Србији, које потичу од школа, градских општина, удружења, музеја, културних институција и разних удружења.

Сваке године Друштво пријатеља Француске, у оквиру међународне манифестације Месец франкофоније, учествује организујући пригодан уметнички програм.

На позив Друштва, у обележавању Месеца франкофоније у Београду, учестовали су и ученици МШ „Петар Кранчевић“.

У уторак, 19. марта 2019. године, уз подршку Градске управе за образовање, културу и спорт, средњошколски камерни хор „Кранчевић“, под диригентским вођством професорице Јованке Иванић, наступио је у оквиру уметничког  програма, који је осмислила и организовала председница Друштва, госпођа Драгана Ивановић. Вече француске музике и поезије одржано је у Библиотеци града Београда, а поред сремскомитровачког камерног хора, који је извео ренесансни француски мадригал „Il est bel et bon, mon mari“ наступилa je и солисткиња Катарина Думанчић, уз пратњу Огњена Николајевића, док је Ања Зец школу и град представиљала у улози рецитатора, говорећи песму Ж. Превера „Како насликати портрет птице“

Ученици наше школе су топло примљени у Београду. Оставили су одличан утисак и за свој наступ награђени су пригодим поклонима.