Посета Сајму књига и Народном музеју – 25.10.2018.

Ученици и професори наше школе су посетили Сајам књига и Народни музеј, у Београду, а утисци су следећи:

  • На Сајму књига је било за сваког по нешто занимљиво из било ког сектора живота, било да га интересује наука/политика/ријалити звезде/књижевност генерално. Драго ми је и што смо посетили Народни музеј, иако би било боље без толике приче кустоса, моје лично мишљење. Све у свему један веома узбудљив дан. (Анђела Даниловић)
  • Сајам књига је место на којем свако може пронаћи литературу по својој мери. Нажалост, ове године су предњачиле личности којима књижевност није јача страна. Драго ми је што смо посетили Народни музеј, иако је по мени излагање било предугачко. (Борис Суботић)
  • Било је лепо. Имали смо превише времена на Сајму књига. И кустос Музеја је предуго причао. (Лука Иванић)
  • Најлепши део мале екскурзије био је на Сајму. Видело смо доста различитих и интересантних жанрова књига. Ово ми је први пут да сам био на Сајму и то је за мене нешто ново. Јако ми се свидело. У Музеју није било интересантно као на Сајму, али смо видели доста ствари из праисторије. Волео бих да Школа и следеће године организује несто слично овом догађају. (Немања Тојић)
  • Сајам књига је једно дивно искуство. Посетила сам разне штандове и купила пар књига. У Музеју је било веома поучно и занимљиво. Све у свему баш сам се лепо провела и једва чекам Сајам 2019. (Анђела Томић)
  • Драго ми је да смо ишли баш на Школски дан јер смо имали прилику да видимо да има још младих који се интересују за културу и књиге. У Музеју је било све у свему пријатно и занимљиво, додуше било је много занимљивије на првом и другом спрату, јер је сликарство увек другачије, у зависности од сликара/правца, док су у приземљу биле ствари нама већ познате са којима смо се сусретали и у другим музејима. (Александра Зец)
  • На Сајам смо ишли на Школски дан и било је прелепо. Толико књига нисам видео у животу. Није била велика гужва и мени се то свидело. Узео сам једну књигу. Била је јефтина и мислим да је корисна. Једва чекам следећу годину да опет идемо на Сајам. (Јован Синђић)
  • Било ми је лепо на Сајму. Купио сам једну књигу са народним песмама. Само проблем је била велика гужва. (Зоран Чампраг)