Дани Кранчевића

У понедељак, 30. октобра 2023. године, концертом тамбурашког оркестра „Срем“, који води наставница Зорица Опачић и омладинског хора „Кранчевић“, који води наставница Јованка Иванић, завршена је четвородневна концертно-едукативна манифестација „Дани Кранчевића“, реализована по први пут у Сремској Митровици. 
Манифестација, коју је припремило и реализовало Удружење „Бинго“, уз покровитељство Града Сремска Митровица и подршку бројних институција у граду, а посебно МШ „Петар Кранчевић“, има за циљ промовисање лика и дела Петра Кранчевића, али и промоцију знаменитости града, као и активности Музичке школе која носи име овог славног и веома значајног композитора, који је из Панчева дошао у Срем 1904.године.
Други дан манифестације, 28. октобар, започео је реализацијом Скупштине диригената Српске хорске асоцијацијекоја је отворена извођењем Кранчевићеве композиције „Хвалите“ у извођењу хора „Кранчевић“ који ради при средњој музичкој школи. Хором је дириговао матурант поменуте школе Илија Сретеновић. Наступ је реализован у конференцијској сали хотела „Срем“ где је и настављен рад диригената Србије.
Трећег дана манифестације, недеља 29.10, почела је са радом и Хорска радионица за ученике средње музичке школе. Са младим хорским певачима посвећено је радила диригенткиња Ана Ћосовић, руководилац хора „Обилић“ из Београда.
У вечерњим сатима је, у галерији „Лазар Возаревић“ одржан је свечани концерт ученика и наставника МШ „Петар Кранчевић“. На концерту су наступили Теодор Вујанић, Лена Поповић и Милица Стојаковић из класе Душанке Гавриловић, Малбашић Марија из класе Милде Кузминац, Јана Шорак из класе Александре Падров, Милош Вукелић  из класе Дејана Љутовца, Тара Стојановић и дуо „Пролећна звезда“ из класе Татјане Миљковић, Уна Бркљач из класе Јелене Влаовић, док су се као клавирски сарадници представиле Зорица Опачић и Ксенија Лешевић. Програм је водила наставница Татјана Миљковић.