7. Међународни фестивал хорова – Херцег Нови

У периоду од 7. до 9. октобра 2022. године, у прелепом Херцег Новом, одржан је 7. Међународни фестивал хорова, фестивал који је од ове године препознала и Европска хорска асоцијација и ставила га у Билтен за 2023. годину.

Омладински хор Кранчевић је имао прилику да наступи међу 600 певача из чак 22 хорска ансамбла. На такмичењу су постојале три категорије а хор наше школе наступио је у категорији омладинских хорова, у петак 7. октобра, у предивном амбијетну цркве св. Јеронима и том приликом се окитио сребрном дипломом, тј. високом другом наградом са 88,33 бода. Жири овог Фестивала чиниле су еминентне диригенткиње: др Тамара Адамов Петијевић (Нови Сад), др Драгана Јовановић (Београд) и ред.проф.арт. Јасенка Остојић (Загреб)

„Кранчевић“ је наступио и другог дана Фестивала, на главном градском тргу Николе Ђурковића, у ревијалном делу програма.

Програм који је изведен на такмичењу је:

Жоскен де Пре – El Grillo,Традиционална песма Индијаца – Evening rise, Корнелије Станковић – Достојно јест, Аксентије Максимовић – Коловођа, док су у оквиру ревијалног наступа извели и традиционалну песму Заспо Јанко, у аранжману Душана Покрајчића.

Уз ђаке, фестивал је пратило и 10 наставника наше школе. Сви су били смештени у одличној вили Кукољац, надомак плаже, а гостили су се у ресторану Кантула. Захваљујући предивном и сунчаном времену, боравак у Херцег Новом је протекао у добром расположењу и на радост свих наставника и ученика МШ „Петар Кранчевић“ из Сремске Митровиц, што је употпунило радост освајања сребрне дипломе на самом почетку школске 2022/23. године.

Поред боравка у Херцег Новом, ученици и наставници у посетили и Требиње, као и комплекс Долина хероја на Тјеништу.

Ускоро и снимак наступа на такмичењу.

Диплома

Захвалница